Selasa, 15 November 2016

Kek untuk KPJ Hospital


Assalam semua... 
Lamanya tak update lah blog cinta hati saya ni...
Lagi lah masuk musim cuti sekolah ni...
Jadual sangat2 padat...
Kadang rasa nak lari pun ada..heheee...

Alhamdulillah baru-baru ini pada 3hb Nov pihak kami menerima tempahan antara terbesar dan mencabar buat saya yang bukanlah pandai mana ni...

Tempahan untuk menyiapkan kek sempena Anniversary KPJ Hospital yang ke 35thn dan majlis di adakan di Persada Johor Bahru

Tempahan diterima dalam masa yg sangat singkat... hanya seminggu lebih sebelum majlis..
Kelakarnya ketika.itu saya ke.KL menghadiri kelas dan menerima mesej buat saya tak senang duduk... 
Kebetulan berhenti di R&R  Serdang .. terus.membalas mesej dan buat  draft yg sangat2 ringkas gambaran kek... hahaaa

Hah..

Hah..yang ni adalah draft yang lebih elok selepas dah berbincang tentang semua.details yg dikehendaki pihak kpj... 

Hanya ini yang dapat saya ambil di Persada kerana kek ini kena disorokkan terlebih dahulu di tepi pentas..
Selepas banyak acara berlangsung... barulah kek akan dibawa naik ke pentas untuk acara memotong kek.. reda ajelah...dapat ni pun dah syukur alhamdulillah... hehee...
 Gambar ni di rumah buruk saya... sebelum diangkat encik suami dan jiran sebelah sebab kek ni tentunya sangat2 berat...
Sepanjang proses menyiapkan.. menguli keseluruhan nya hampir 8kg Fondant pun sudah tentunya sangat memenatkan dah...

Dah siap semua barulah tangan-tangan ni serta merta terasa sakit dan sengalnya menusuk-nusuk rasanya...huhuuu....
Itulah pengorbanannya menyiapkan sebuah kek demi memastikan semuanya adalah yg terbaik..



Gambar sebahagian pentas majlis...

 Figura Doktor dan pesakit...heeee
Dan figura 2 nurse kpj..
Namun feedback dari committe kak Yus sangat buat saya happy..walaupun pihak committee sendiri tak dapat makan... alahai.
Syukur alhamdulillah... terasa hilang sakit2 badan..heheee..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan