Sabtu, 20 Ogos 2016

Basic Fondant Class Report

Assalam semua ... 
Alhamdulillah syukur semalam telah selesai 
Kelas Basic Fondant (hantaran) blossom cake
Berlangsung di R&R Mad About Cake 
Taman Daya , Jb

Kelas berjalan lancar.. para pelajar yg ceria
Dan ada yg zero pasal fondant .. 
And yet dapat menghasilkan sebiji kek yang cantik...



Suasana dalam kelas semalam...


Pelajar di ajar teknik asas macam mana nak balut fondant tanpa silap seperti fondant tak cukup panjang ke.. diajar menguli.. ditunjukkan bagaimana mengadun homemade fondant yang sedap..diajar buat simple blossom flower.. and bermain dengan royal icing ..
And banyak lagi tips dan bonus yg hanya pelajar je dapat.. free gift lagi..hahaaa...
Apapun semoga kelas ini bukan sahaja.bermanfaat untuk pelajar tetapi untuk saya juga.. in shaa Allah..

Boleh layari page R&R Mad About Cake di Facebook.. dan like video life respond dari students ya...kihkihkih..

The next in schedule is Italian Macaron Class on 22hb September Khamis ...
Once kita dah buat in weekend.. public holiday pun pernah..  weekdays pun pernah.. so yang penting kalau kita betul nak belajar nak ilmu.. you will not compromise so much but yet try to attend the class..

Yang baik semuanya dari Allah.. dan yang khilaf itu dari saya..
Ilmu takkan pernah rugi untuk dituntut...
Jumpa lagi next class ya..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan