Jumaat, 6 Februari 2015

Korean Flower






Its Trending now... kek bunga2 korea....
hmm... siri menjelajah mencari ilmu saya sekali lagi di sini sahaja...
Sifu dari Kedah datang ke sini ...syukur alhamdulillah... kalau tak berkira-kira juga nak ke KL menuntut ilmu lagi...
Bermain dengan buttercream ni, saya agak kurengg sikit... tapi melihatkan cantiknyaaaa lah bunga-bunga yang lain dari yang lain selain rasa teruja sangat nak tahu teknik membentuk bunga dari buttercream, maka sekali lagi memberi ruang utk diri sendiri menimba ilmu...
Sifu Rani dari Ranicakes - otai ni... sudi datang ke jb menyebarkan ilmu...

Meriah bila habis kelas mcm dalam taman bunga...
well... mine combination color is green-grey ...
cake was fully frosted by Swiss Meringue BUttercream yang sangat yummy dan tak muak...
and the gorgeous flowers menggunakan Italian Meringue Buttercream ...
6 Main Flowers - and 4 fillers

So beautiful ladies out there... order is now officially open for this kind of design...
Harap maklum dan FAHAM of the price since its not a plain buttercream flowers and not as easy as roses...hahahaa... a bit more pricy than normal price but you'll be satisfied ...in shaa Allah...
well, look at all those flowers... macam pening gak kan.. so nak buat pun ada pening-pening lalat gak...kihkihkih...

Suitable for hantaran and birthday and next coming mother's day ... but its to be eaten ya...
bukan letak atas meja buat hiasan  sebab dah macam jambangan bunga dalam pasu....hahaa..(that's what one of my customer's said .. nangis nak potong..huhuu)
anyway anyhow... we had a very good time during the class.. with all GengSenget (our unofficial group name..hahaa) sampai cikgu pun dah nak senget melayan ...
Alhamdulillah... thank u Allah for the oppportunity and the Ilmu...

2 ulasan: