Isnin, 29 September 2014

Victoria and Macaron

(Sticky Mode until 29 September)
Get your Hari raya Aidiladha  
Marvellous Victoria Sandwich Cake
and chewy-less sweet-delicious Macaron before 30th Sept...:)








Siri jelajah menimba ilmu saya membawa saya ke Kota Damansara baru-baru ini...
bertemu salah seorang baker yang pada saya agak ada kelainan dari berbagai segi...
Sarah Jasmine - World of Baby Cakes
menimba kek Victoria Sandwich Cake  dan Macaron...

Victoria Sandwich cake nya agak berbeza... bukan kek span biasa yang ditepek krim biasa ya...
kek saja menggunakan premium quality Pure Butter seperti SCS dan President butter... so boleh agaklah kan harga butter tu berapa... untuk menghasilkan yg premium.. maka semua bahan adalah premium kualiti inshaa Allah...
Jem yg meleleh atau Strawberry Compote di antara kek tu pun dimasak sendiri... dari strawberry or raspberry...
dan krim yang melapisi kek adalah Swiss Meringue Vanilla Cream....
cuma ni gambar kelas...buahnya merimbun... lari pulak dari harga sebenar..hee.. ni kes cikgu nak habis kan stok buah..rezeki saya..

Macaron pun agak berbeza... tak berapa manis .. Chewy ... dan filling yang terasa buah-buahan sebenar...
buat masa ni saya buat semua bright colors saja... pastel tu..kena mahirkan lagi ...

Untuk Hari Raya Aidiladha kali ni, saya bukak tempahan untuk dua produk ni sahaja...

Victoria Sandwich Cake - 8inch diameter - RM110.00

Macaron - per box - 10pcs - RM30 - filling - options: Choc / Strawberry/ Orange - buat masa ni..

Sila whatsapp / sms 0197793966 untuk tempahan dan 

semua tempahan hanya SELF Collect
pada 4hb Oktober atau pagi raya 5hb okt sendiri...
Tarikh tutup tempahan 30hb September 2014.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan