Rabu, 8 Februari 2017

Kelas Jellycream Flower

Assalam semua...
Allahu..terlalu lama dah bersawang habis dah blog kesayangan saya ni...
Jom tengok gambar-gambar sekitar kelas
Yang baru berlangsung pada 29hb January yg lepas..


Ada beberapa.orang yg dah otai juga ni... namun ilmu itu tidak pernah habis dan selagi tak jemu menimba ilmu in shaa Allah... akan ada jalannya.. tak ada dari kita yang dah terlalu sempurna dan lengkap ilmu di dada.. no...
Jangan taksub dengan seseorang sedangkan dia juga hamba Allah yg sangat lemah..
Tidak ada siapa pun yg perfecto!!!

Tak perlu jugak nak jadi batu api membanding-bandingkan sesama manusia.. kita semua hamba Allah jua..

In shaa Allah saya hanya orang tengah menyampaikan ilmu yg diberi Allah .. saya bukan terbaik.. tapi sentiasa cuba utk memberi yg terbaik .. in shaa Allah..😊




Hasil para pelajar yang kebanyakannya tak ada basic ... satu cabaran buat saya .. namun alhamdulillah semuanya dipermudahkan..



 Hah baker otai gak ni..kenal tak..heee




KELAS SETERUSNYA ADALAH PADA 25HB MARCH 2017 SABTU
YURAN MASIH RM350
DI MAD ABOUT CAKE JOHOR BAHRU
DETAILS KELAS AKAN DI UPDATE DI FACEBOOK PAGE SAYA LOYANGKUIH.  COM
YANG BELUM LIKE PAGE SAYA...
SUDI-SUDIKANLAH LIKE YA...😍
JAZAKALLAH...

Isnin, 9 Januari 2017

Watercolor wedding cake







Majlis berlangsung di Hotel Seri Malaysia Larkin Jb..
Kek2 di atas ditempah oleh Izyan ..

2tiers Watercolor wedding cake
Dan 2 Kek Fondant compliment to the wedding cake..
Terima kasih izyan ..

Rabu, 4 Januari 2017

Kek-kek harilahir...

Assalam...
Allah hai...laaamaaaaanya tak update blog..heheeee
Biasalah bulan cuti sekolah..sangat2 sibuk dan buat-buat sibuk pun ya...Kihkihkih..
So layankan gambar2 tempahan yg dah lama sangat pun ...maaflah tuan punya kek semua yaa..










Selasa, 13 Disember 2016

Kelas Bunga Gumpaste Peony dan Basic Ros

Assalamualaikum...
Waahhh...hampir sebulan tak update blog...huhuu...
Ok..kita mula dgn kelas bunga Gumpaste Peony dan Basic Ros yang berlangsung baru2 ini di studio Mad About Cake Jb...


 Bersama para pelajar dan hasil masing-masing..
Alhamdulillah semuanya berpuashati





Basic ros akhirnya end up semua buat large rose.
Semua teruja...

Antara feedback yang diterima... syukur alhamdulillah...
In shaa Allah kita akan buat lagi tahun depan..
Untuk yg benar2 serius nak belajar... tanpa mengira siapa saya..yalah saya bukan baker selebriti.. takde nama terkenal..hanya ada ilmu utk dikongsi..
Jemput LIKE Page saya yang masih baru
Loyangkuih.com di Facebook ya..
Jazakallah..  :)

Selasa, 15 November 2016

Kek untuk KPJ Hospital


Assalam semua... 
Lamanya tak update lah blog cinta hati saya ni...
Lagi lah masuk musim cuti sekolah ni...
Jadual sangat2 padat...
Kadang rasa nak lari pun ada..heheee...

Alhamdulillah baru-baru ini pada 3hb Nov pihak kami menerima tempahan antara terbesar dan mencabar buat saya yang bukanlah pandai mana ni...

Tempahan untuk menyiapkan kek sempena Anniversary KPJ Hospital yang ke 35thn dan majlis di adakan di Persada Johor Bahru

Tempahan diterima dalam masa yg sangat singkat... hanya seminggu lebih sebelum majlis..
Kelakarnya ketika.itu saya ke.KL menghadiri kelas dan menerima mesej buat saya tak senang duduk... 
Kebetulan berhenti di R&R  Serdang .. terus.membalas mesej dan buat  draft yg sangat2 ringkas gambaran kek... hahaaa

Hah..

Hah..yang ni adalah draft yang lebih elok selepas dah berbincang tentang semua.details yg dikehendaki pihak kpj... 

Hanya ini yang dapat saya ambil di Persada kerana kek ini kena disorokkan terlebih dahulu di tepi pentas..
Selepas banyak acara berlangsung... barulah kek akan dibawa naik ke pentas untuk acara memotong kek.. reda ajelah...dapat ni pun dah syukur alhamdulillah... hehee...
 Gambar ni di rumah buruk saya... sebelum diangkat encik suami dan jiran sebelah sebab kek ni tentunya sangat2 berat...
Sepanjang proses menyiapkan.. menguli keseluruhan nya hampir 8kg Fondant pun sudah tentunya sangat memenatkan dah...

Dah siap semua barulah tangan-tangan ni serta merta terasa sakit dan sengalnya menusuk-nusuk rasanya...huhuuu....
Itulah pengorbanannya menyiapkan sebuah kek demi memastikan semuanya adalah yg terbaik..



Gambar sebahagian pentas majlis...

 Figura Doktor dan pesakit...heeee
Dan figura 2 nurse kpj..
Namun feedback dari committe kak Yus sangat buat saya happy..walaupun pihak committee sendiri tak dapat makan... alahai.
Syukur alhamdulillah... terasa hilang sakit2 badan..heheee..

Jumaat, 4 November 2016

All white

Assalam.... sangat lamaaaa tak berupdate blog kesayangan hamba ni..huhuuu...
Kita tengok dulu kek.tempahan pelanggan vip saya yang masih setia sejak 5-6tahun lalu tanpa jemu dan cerewet...


Kek kali ni untuk hari lahir kak Ziela Isteri tercinta Dr.Adnan of Penawar Group ..
Kali ini kak ziela nak tema putih... itu saja cluenyg diberi.. maka saya buatlah yang terbaik untuk majlisnya..

Terima kasih kak ziela.. doc dan keluarga yang sentiasa menyokong...

Ahad, 16 Oktober 2016

Kek-kek hantaran





Assalam semua...
Agak lama diam buat-buat.sibuk.. hiii...

Yang sudah mendaftar untuk kelas Basic Fondant pada 22hb Oktober nanti di Mad About Cake Jb.. saya dah update tools yang perlu.di bawa ke kelas nanti.. biasalah peralatan asas untuk mendeco .. turn table, rolling pin yang besar atau sederhana dan yg kecil kalau boleh, Smoother, fondant tools dan fondant mat.
Kita berjumpa pada hujung minggu nanti ya..

Berbalik kepada gambar-gambar di atas kebanyakannya adalah dari tempahan yang kebanyakkannya pada musim cuti sekolah yang lepas iaitu September ..rasanya semua utk majlis 16-17 September...huhuu... maaflah kalau lambat update di sini..

Di Fb dan Ig.dah lama saya upload... hee.. jemput follow ig saya loyangkuihdotcom  ya
Dan jemput juga Like Fb Page yang sangat-sangat baru saya wujudkan... loyangkuih.com juga nama page... orang lain dah berada di awan.. saya masih merangkak di dataran... takpelah..lambat sikit kan..
Terima kasih semua yang selama ini menyokong tanpa cerewet dan keraguan ...

Sabtu, 15 Oktober 2016

Basic Fondant Class kembali lagi..

Ini adalah sticky mode hingga satu masa yg sesuai..

 Assalam semua...
Sekali lagi kita akan bertemu untuk. Basic Fondant class pada
22hb Oktober 2016 - Sabtu..
Jom sertai saya belajar bersama.. istimewa lebih lagi dah tak macam basic jugaklah..hahaaa..
Berikut di bawah iklan dari Page Mad about Cake  Jb ..

SALAM SEMUA. BERITA BAIK!!!
Pada yang ketinggalan kelas Basic Fondant  jangan bersedih. Chef kembali lagiπŸ˜€
Sempena Deepavali ini Jom Belajar !!!
Kami akan mengadakan kelas membuat Basic fondant dan Lace pada October ini.... Ingin pelajari dan mengetahui teknik yang betul?Daftarkan nama anda dengan segera.
Tempat adalah terhad. Untuk pendaftaran bermula pd harini sehingga Ahad yuran promosi adalah RM 280 sahaja. Isnin akan kembali Ke Harga asal iaitu Rm300.

Date: 22 October 2016 Sabtu
Time: 11pagi-6ptg
Yuran: Rm 300
Early bird : Rm 280 hingga Ahad

Program:
Basic fondant cake hantaran &
Homemade Lace

Program: Basic Fondant Cake (Hantaran)
-BELAJAR membuat Homemade FONDANT yg sedap dan stabil
-Belajar membuat Royal Icing..
-TAMBAHAN ISTIMEWA...Belajar membuat HOMEMADE LACE
-Drapes or swag effect
-Pelbagai tips dan teknik dekorasi fondant..
-Deco straightly on dummy
-HANDS ON

Whatsapp

Register open now ☎0123845590

Alatan untuk di bawa:
Basic Fondant Cake (Hantaran)
Turntable
Fondant Tools set
Fondant Mat
Smoother
Rolling Pin saiz sederhana atau besar

-Group Pratical HANDS ON
-Ingredients provided
-Recipes
-Refreshment makan tenghari
-Bawak balik Hasil kerja tangan anda
-Limited seat

No walk in.
Dilarang membawa kanak2 kerana kelas akan berjalan dalam masa yang lama.

please
Whatsapp

Register open now ☎0123845590

Studio : R&R Mad About Cake
71 Jalan Nibong 10
Taman Daya Jb

 So.nak dapatkan less sikit yuran daftar dan bayar deposit sebelum ahad ni ya..
Boleh juga whatsapp saya.. saya akan berikan no akaun.
Nantikan free gift juga dari saya...
Jumpa nanti ya..


Rabu, 12 Oktober 2016

Kek-kek Harilahir



Tema Didi n Frens yang semakin mendapat tempat...
Buttercream frosting with fondant deco and figurines


Tempahan Fie tema Batman
Fully fondant

Dan tempahan Adda ..
Terima kasih Adda