Ahad, 25 September 2016

Wedding cakes...

Assalam semua... 
Minggu sepanjang cuti sekolah yang pastinya sangat sibuk...
Bertambah berat ujian sebaik selepas Hari Raya Aidiladha saya diserang demam yang agak teruk...
Resah hati memikirkan tempahan yang berderet-deret dan kesemuanya adalah untuk majlis besar majlis perkahwinan .. tentunya.berat amanah yg saya pikul.. 
Mana mungkin saya batalkan tempahan .. majlis perkahwinan kan..manalah nanti nak dicari ganti..
Namun syukur juga Allah sangat Memudahkan segala tugasan saya.. 



Kek pertama tema Peach Pink di atas floral wedding cake ditempah adik Sakinah Hanan dan majlis berlangsung di Dewan perpustakaan Raja Zarith Sofiah di Utm..
Terima kasih.dik..
Respond Sakinah di Instagram kata kek sedap gilerr...hee... terima kasih ya.. giler makan kek takpe..kihkihkih...



Kek kedua tempahan Rose dari Senai dan majlis di Dewan Masjid Airport Senai..
Alhamdulillah juga respond yg sgt baik..
Terima kasih rose...

Kek ni sebenarnya dah agak lama..tempahan Akmalia.. saya yg baru up sekali di sini... alhamdulillah bahagia kita bila pelanggan kata kek habis...

Terima kasih semua yg memberi kerjasama yg sangat2 baik.. semuanya tak cerewet ..
Bila tak cerewet.. faham nilai Harga yg dibayar.. maka kita pun tentunya dengan senang hati menghasilkan yg lebih2 lagi terbaik ...

Selasa, 20 September 2016

Frozen masih berbisa...



Kek 2tiers di atas tempahan syeila ..
Sebelum ni tema minnie mouse.. terima kasih syeila masih sudi menempah dgn loyangkuih.com  ..
Sebarang kekurangan harap dimaafkan ya..

Dan 1tier di atas ditempah Syikin dari Impian Emas..

Alhamdulillah..
Terima kasih semua ..
❤❤

Isnin, 19 September 2016

Kek-kek perkahwinan ..






Assalam...di atas juga antara kek2 kahwin yang dah lepas-lepas majlisnya... huhuu
Blinq-blinq ditempah kak Aida dari Bridal Aida Nur Idris ..
Simple rosette ditempah Dr. Zaharah
Dan Royal Blue theme ditempah adik Shaliza
Terima kasih semua ..

2tiers birthday cakes





Assalam... yang di atas semuanya tempahan yg dah agak lama...huhuu...ampunnnn....
Kita ada Plane theme .. Iron Man dan Spiderman
Terima kasih kepada yg menempah..
Maaf lewat upload di sini..
Tapi di fb dan instagram dah lama ada ..
Jemput follow ig saya loyangkuihdotcom

Selasa, 13 September 2016

Kelas Italian Macaron lagi...jom!






Assalam semua... mari sertai saya sekali lagi 
Di Mad About Cake Jb 
Untuk kelas Italian Macaron 
Pada 22hb September 2016 iaitu Hari Khamis..
Boleh hubungi Admin Mad jb atau whatsapp saya utk saya berikan no akaun utk deposit kelas rm100 ya.. 
Yuran kelas masih Rm250 
Bawa balik seberapa banyak yg kamu buat di dalam kelas tiada hadnya.. 
Resipi dan lunch..minum petang pun ada..
Group hands on.. 

Janganlah kata ..oh saya kerja..oh saya tak cuti..
Bila kita buat public holiday tanya tak buat hari lain ke..bila buat weekend tanya pulak tak buat weekdays ke..bila buat week days tanya pulak weekend ada kak..
Well..nak ilmu tak perlu kompromi.. itu je..
Jumpa di kelas ya..have fun together...bukan anak2 kecik je nak have fun kan..heheee..
Belajar dan makan2 itu pasti..hahahaa...
Whatsapp saya utk details pendaftaran ya
0197793966

Ahad, 11 September 2016

Bunga-bunga ...



Tempahan kali ini dari adik Syazwani..
Nak kan cupcakes hantaran korean flowers pastel color...
Honestly i am not good in korean or buttercream flowers.. (gumpaste flowers as well i guess..hahaaa)
Namun mencuba sebaik habis yg termampu...



Terima kasih ya dik...
Terima kasih...

Selasa, 6 September 2016

Wedding cakes..

Assalam semua...
Ringkas je..kesuntukan masa...hahaa..macam bizi bebenor konon...
Ada banyak sangat lagi gambar2 yang tak sempat diedit .. kalau tak resize nanti..
Lambat pulak loading..lagi2 lah time internet macam siput kan..hee..


Kek 3tiers fondant di atas tema warna pastel ini ditempah adik Syima dan majlis berlangsung di.Dewan Tnb Kempas..
Tak susah berurusan.. selamat pengantin baru ya Syima..




Kek 2tiers Flowers Buttercream di atas tempahan adik manis Delia dari Kl dan majlis resepsi sebelah lelaki.di Dewan Glulam Larkin..
Juga sangat mudah berurusan.
Tak cerewet.. Selamat pengantin baru juga utk Delia

Terima kasih.adik2 ya..
 Wahh..dah terasa tua dah..hahaaa...
Terima kasih semua...

Khamis, 1 September 2016

Tema warna yg sama...

 Opocot cake...hee...boleh kan...
Ditempah oleh Farah ..

 Watercolor.cake katanya... janji boleh dimakan..hee..
Ditempah adik manis Fida ..

 Cupcakes hantaran ditempah Akmalia..
Ada kek kahwin juga.. tapi kita tengok.cupcakes dulu ya..

Dan design yg hampir.serupa ditempah adik Aida dari Tiram..

Terima kasih semua yang sudi menempah ..
Semoga semuanya berpuashati...
Segala kekurangan harap dimaafkan...
Jazakallah..

Selasa, 30 Ogos 2016

Scooter Cake, Rosette Flower



Antara yang dah lepas2 juga ni...alahai maaflah.. memang sekarang ni apa yg update di sini banyaknya yang dah lepas2...
Kalau pun latest biasanyalah di instagram atau fb saya.. itupun dah tak berapa latest.
Esok atau lusanya baru upload...Kihkihkih...
Bila ada kelapangan barulah update di sini..
Takpelah..janji ada kan...hee....


Tempahan kek.skuter  dan bunga2 simple dari 2 pelanggan berbeza ...
Terima kasih semua ya..
Jangan serik..