Jumaat, 8 September 2017

Baking class Part 2

Assalamualaikum...
Dengan Nama Allah saya mulakan... 
Jom sertai saya ..

Baking Class  Part 2
30.9.17 Sabtu
RM170
Budget pack cake
Choc moist cake with chocolate topping
Choc marble cheese cake
Marble tradisi
Bonus kek cheese leleh
Dan mungkin bonus tambahan yg lain.. semuanya hanya di dalam kelas.. 
#loyangkuih #loyangkuihclass #budgetpackcakeclass #budgetpackcake




Kelas Akan diadakan Di
Tmn Ungku Tun Aminah Skudai
WhatsApp 0197793966 
Untuk pendaftaran Dan deposit
Terima kasih...

Khamis, 31 Ogos 2017

Cinderella and Snow White

Assalam semua...
Lama tak update blog Kan...

 Barbie in Cinderella
 Barbie in Snow White


Ke semua tempahan Di atas Oleh Anes Othman... Pelanggan yg sangat setiap bertahun2 lamanya ... Tak pernah cerewet Dan percaya hasil kerja saya.
Alhamdulillah... Terima kasih Anes...
Happy birthday Husna Dan Huda ..

Isnin, 7 Ogos 2017

Birthday cakesss...

Assalam... barulah sempat nak upload gambar-gambar di sini...
Punyalah lama kan..heeee
Kesemuanya dah agak lama berlalu tempahan2 di bawah ... silalah jamu mata ya...

Golf theme 3tiers

 Hello kitty 2tiers
 Frozen Ruffles design
 Snow white
 Cars theme

Again Golf theme cake and cupcakes

Ahad, 9 Julai 2017

Assalam

Assalamualaikum semua,...
huhuuu...tersangaaatttlaaahhh lama tak update blog ni...
terlalu sibuk konon dengan tempahan, kelas dan kemudian
kita dah sibuk dengan Ramadhan nan mulia dan kini sedang melalui separuh
dari bulan Syawal ...
Nantikan ya,, update seterusnya in shaa Allah..

Kelas2 personal pun dah bermula di tempat saya sendiri di skudai..
boleh request nak belajar apa .. 
ok, sambung lagi nanti...

Selamat Hari Raya

Selasa, 18 April 2017

Birthday cakes ...

Assalam... 
Kita lihat barisan
Kek2 harijadi yg ditempah sepanjang seminggu lepas ...



Belated and.bride to be cake


Twinx club cake


Ice-cream dropped Colorful birthday cake

Frozen


Hello kitty

Ironman

Last but not least
Reunion cake

Sabtu, 15 April 2017

Wedding cakes ....

ASSALAM semua....
agak lama tak ber update blog ni...
secara ringkas... antara tempahan-tempahan yang lepas..
kita mulakan dengan kek kahwin ya...



1- Terbaru... tempahan Chika de Vogue Bridal...
Majlis berlangsung di Dewan English College Jb
Tema Pastel..


2- Tempahan dari Neeta from Impian emas
Majlis berlangsung di Dewan Taman Universiti
Terima kasih Neeta
Tema - All white Ruffles


3- Tempahan paling terbaru dari Nabilah
Majlis di Dewan Desa Skudai, Skudai
Blue black Standing Ruffles

Isnin, 27 Mac 2017

Fondant cupcakes class

Assalamualaikum...
Bismillah...

Tarikh: 
16hb April 2017 AHAD

Time: 10.30am
Yuran: Rm250.00

Program: FONDANT CUPCAKES CLASS - 
THEME: HANTARAN DECO 

**-BELAJAR membuat HOMEMADE FONDANT yang sedap dan stabil
**-Belajar membuat Royal Icing dan mendeco dengannya..
**-Belajar mewarna fondant
**-Belajar membuat figurine untuk Tema Hantaran seperti miniature handbag..wallet..jam..tepak sireh dan banyak lagi..
**-buat ribbon roses dan love
**-buat ribbon/bow yg cantik 
**-Pelbagai tips dan teknik dekorasi fondant yg betul.. 
**-Resipi diberi dan bonus resipi
**-12pcs L size cupcakes untuk di deco..
**-Fully HANDS ON

Whatsapp 

Register open now ☎0123845590
Atau 0197793966 (Leen)

Alatan untuk di bawa:
Fondant Tools set
Fondant Mat
Rolling Pin saiz kecil







Kelas bakal di adakan di 
R&R MAD ABOUT CAKE JB
NO 71 JALAN NIBONG 10
TAMAN DAYA
JB

JOM...😘

Rabu, 8 Februari 2017

Kelas Jellycream Flower

Assalam semua...
Allahu..terlalu lama dah bersawang habis dah blog kesayangan saya ni...
Jom tengok gambar-gambar sekitar kelas
Yang baru berlangsung pada 29hb January yg lepas..


Ada beberapa.orang yg dah otai juga ni... namun ilmu itu tidak pernah habis dan selagi tak jemu menimba ilmu in shaa Allah... akan ada jalannya.. tak ada dari kita yang dah terlalu sempurna dan lengkap ilmu di dada.. no...
Jangan taksub dengan seseorang sedangkan dia juga hamba Allah yg sangat lemah..
Tidak ada siapa pun yg perfecto!!!

Tak perlu jugak nak jadi batu api membanding-bandingkan sesama manusia.. kita semua hamba Allah jua..

In shaa Allah saya hanya orang tengah menyampaikan ilmu yg diberi Allah .. saya bukan terbaik.. tapi sentiasa cuba utk memberi yg terbaik .. in shaa Allah..😊




Hasil para pelajar yang kebanyakannya tak ada basic ... satu cabaran buat saya .. namun alhamdulillah semuanya dipermudahkan..



 Hah baker otai gak ni..kenal tak..heee




KELAS SETERUSNYA ADALAH PADA 25HB MARCH 2017 SABTU
YURAN MASIH RM350
DI MAD ABOUT CAKE JOHOR BAHRU
DETAILS KELAS AKAN DI UPDATE DI FACEBOOK PAGE SAYA LOYANGKUIH.  COM
YANG BELUM LIKE PAGE SAYA...
SUDI-SUDIKANLAH LIKE YA...😍
JAZAKALLAH...

Isnin, 9 Januari 2017

Watercolor wedding cake







Majlis berlangsung di Hotel Seri Malaysia Larkin Jb..
Kek2 di atas ditempah oleh Izyan ..

2tiers Watercolor wedding cake
Dan 2 Kek Fondant compliment to the wedding cake..
Terima kasih izyan ..