Ahad, 7 Februari 2016

Lagi Kek-kek Harilahir





Kesemua Tempahan di atas adalah pada bulan Disember 2015....huwaaaaa....
korek-korek jumpa ada lagi yang tak berupload... ada juga yang tanya ..alah kak, kek saya tak masuk blog akak ke...hee....ok2...masalahnya yg menempah kat atas ni pun akak dah lupa nama...
kena bukak buku balik baru tau siapa2...
Apapun, terima kasih yang tak terhingga...

Jumaat, 5 Februari 2016

Doraemon Fancy Cookies



Doraee...mmo onnn...
Kena sebut dengan nada lagunya yaa...kuikuikui. .
Tempahan adik sorang ni nama sama Lin .. ejaan je berbeza..hee... dari Bandar Selesa Jaya ..untuk anak saudaranya katanya...
Terima kasih ya lin...

Selasa, 2 Februari 2016

POtrait cake - Kampung Boy



Tempahan Nanie dari Rini Heights.. tema yg rare .. teruja juga nak membuatnya...
Potrait cake kali ni tema Kampung Boy ...terima kasih Nanie ... saban tahun menempah dgn loyangkuih.com
Jazakallah dear...

Isnin, 1 Februari 2016

Cupcakes Munger-munger ...




16pcs floral cupcakes ni ditempah Datin Ninie untuk harilahir ibundanya dan anak-anak saudara...
Terima kasih ya... selalu order dgn kita... :)

Jumaat, 29 Januari 2016

Rugged & Naked




Trend sekarang ... saya panggil kek choc pecah-pecah...hee...
atau kek sukahati nak tabur apa... ada juga saya gelar fantasy rugged cake...
namun semua choc pecah2 u yg branded dan mahal2....hahahaa...
biasanya kitkat.. Nestle Crunchie .. Malteser .. Kinder Bueno ...
tambahan deco gula2 lain dan marshmellow ...

Kek di dalam boleh berbagai ikut budget ...dan saiz kek juga ...
yg atas sekali rm100 - red velvet with creamcheese - 6inch diameter
yg tengah choc moist with blueberry - 7x7inch
dan bawah sekali rm100 choc moist buttercream frosting - 7inch diameter

For lower budget can be sponge cake di dalam with buttercream frosting
and the price can go as low as rm60 for 6inch size

Khamis, 28 Januari 2016

Miniature Cake





50 biji Miniature Cake ini tempahan si jelita Ayshah ... tahun lepas Ayshah menempah kek kahwin ... tahun ni menempah miniature ini sebagai doorgift untuk tetamunya di majlis Aqiqah baby comelnya...

buat Miniature ni bukanlah mudah... ibarat menghias kek tapi saiz kecik lebih mencabar.. lebih remeh ...maka nak menyiapkan 50pcs ni pun makan berhari.. bukan sejam dua...
so kalau dengar harga janganlah terus melenting... fahami susah payah menghasilkan sesuatu mengikut kehendak semua...
Apapun sangat mudah berurusan dgn Ayshah ... terima kasih masih sudi berurusan dengan loyangkuih.com ya...



dan kebetulan tarikh yg selang beberapa hari tempahan set hantaran miniature dari Kak Maznah dari KL dan majlis berlangsung di johor .. terima kasih kak... ada tempahan 2 kek lain lagi iaitu kek buah kukus dan salted caramel tapi dah tak sempat nak ambik gambar...

lagi kek hantaran




Keduanya ditempah adik Nisah ...kalau tak silap...kuikuikui...
dari Skudai Kiri..
Terima kasih ya... semoga kekal hingga ke jinjang pelamin...

Selasa, 26 Januari 2016

iPhone



iPhone 3d cake ini ditempah adik Fatin dari JB sebagai kek hantaran pertunangannya baru-baru ini...
Alhamdulillah... ramai puji cantik katanya...
Jazakallah dik..

Ahad, 24 Januari 2016

Simple fried macaroni. ..


Assalam...
Hari ni sempat buat ni untuk bawa ke asrama kakak...
Jom cuba..
Saya tak lah mengira dengan tepat setiap bahan..
Maklum ler... masa pun tak cukup dan kata orang tu ni resipi main campak-campak je ni...hee...


Bahan-bahan:-
500gms Macaroni  -direbus dan ditoskan (letak sedikit minyak dalam air untuk mengelakkan macaroni melekat)
400gms Daging cincang Ramly
7-8 ulas bawang putih -ditumbuk atau ketuk
Satu labu bawang merah - dipotong dadu
Satu Atau 2 biji Lada Benggala -dipotong dadu
2 biji Tomato didadu
Setin kecik tomato puri
Setengah botol sos tomato
Oregano dan garam
Yang lain2 nak tambah terpulang spt karot didadu sausage ke..
Minyak dan sedikit minyak zaitun

Cara:-
-Tumis bawang merah dan putih..
-Masukkan Daging.. kacau goreng hingga masak..
-masuk segala sos dan puri.. cili..tomato dan kacau rata sebati..
-masukkan macaroni .. taburkan oregano (agaklah ya..utk menambah rasa dan bau)
-rasakan garam tapi jangan lebih sebab lebih sedap lebih rasa tomato..
-recikkan Minyak zaitun. .
Kacau sebati .. Siap! Heee...
Selamat mencuba ya...