Jumaat, 29 Julai 2016

Basic Fondant Class...

Assalam semua ... berikut adalah jadual kelas dibawah kendalian saya untuk bulan ini .. 
Dua jenis deco dan di 2 tempat berbeza.. 
Jom sama-sama belajar bersama saya .. berkongsi ilmu bersama ...
Pelbagai tips dan teknik bermain dengan fondant dan membuat figurine kartun kegemaran anak-anak ... hubungi nombor yang tertera untuk mendaftar ya... 
Jumpa kita di kelas ya.. 


SALAM SEMUA.

Date: 19 August 2016 Friday
Time: 10 pagi
Yuran: Rm 250

Program: Basic Fondant Cake (Hantaran)
-Tema Blossom - Sakura
-Cara membuat fondant homemade yg sedap dan stabil
-Cara membuat royal icing
-Deco straightly on dummy
-HANDS ON

Whatsapp

Register open now ☎0123845590

Alatan untuk di bawak: Basic Fondant Cake (Hantaran)
Turntable
Blossom Plunger Cutter set
Fondant Tools set
Smoother
Rolling Pin saiz sederhana atau besar

Studio: R&R Mad About Cake
71 Jalan Nibong 10
Taman Daya Jb


[KELAS BIRTHDAY CAKE DECO FONDANT-
Hands On]
Jenis Kelas : Fondant-Birthday Cake
                       Hands -On!!
Tema : Pocoyo @ Sesame Street (Pilih)
Tarikh : 23/8/16(Selasa)  @  2/9/16(Jumaat)
Open untuk Personal Kelas juga!
Tempat : Studio  Lovettess
                Lovettess Cafe & Bakery
No.5,Jln Gunung 3,Bndr Seri Alam,Johor.
Masa : 10a.m - siap
Yuran : Rm300
Teknik : #Asas cover Fondant
              #Deco Cake Birthday ikut Tema
              #Figurine mengikut tema kek
              #Royal icing
Deposit : RM150
Keperluan : Bawa sendiri!
1.Turn table
2.Rolling Pin
3.Rolling Mat
4.Tools Set Fondant
Hubungi 012-7229409 untuk mendaftar

*Pelajar yang tiada basic dan peralatan bole inform
penganjur-kami sediakan keperluan ini.




Khamis, 28 Julai 2016

Kelas Macaron 22.7.16









Alhamdulillah..kelas pertama selepas raya.. berjalan lancar... walaupun hampir sepanjang hari hujan ..
Walau sedari awal berdoa dan bermohon kepada Allah swt.. namun Allah Tahu apa yang Terbaik utk setiap yg berlaku dan hamba-hambaNya kan

Dan syukur juga macaron semua menjadi...
Boleh ke Page R&R Mad About Cake ..ada review video dari students...
Terima kasih semua atas.kerjasama yang baik..
Havoc2 pun kelas lancar semua menjadi..

Nantikan kelas Basic Fondant dari saya juga ya
bersama MAC Jb untuk Blossom Hantaran Cake dan team EmycakesLovette ya di Bdr Sri Alam utk Cartoon Birthday cake...
Jazakallah..
 Salam semua..

Isnin, 25 Julai 2016

Bmw




Tempahan yang dah agak lama juga.. korek-korek baru jumpa gambar ni..
Tapi dah upload di Ig dan fb.. hehee...
Tak ingat dah nama adik yang menempah ni.. namun terima kasih kepada baker bernama CT yang menyerahkan tugas ni kepada saya ..

Jumaat, 8 Julai 2016

Salam Aidilfitri

Assalamualaikum...
Salam lebaran nan indah dari saya untuk semua...

Kepada semua para pelanggan ... Setinggi-tinggi ucapan Terima kasih kerana menyokong selama ini ... pelanggan-pelanggan baru juga terima kasih memilih loyangkuih.com sebagai pilihan utk memaniskan dan menceriakan sedikit moments yang dirai ...
Whatever celebrations ..please do not forget us..heheee.

Selamat hari raya Aidilfitri buat semua ...
Salah silap harap dimaafi ..
Semoga Allah beri kesempatan kita bertemu lagi di Ramadhan yg akan datang dan lebaran yang akan datang... ameeennn Allahumma ameenn...
Ameenn Ya Rabb ...
Jazakallah...

Rabu, 29 Jun 2016

Kelas Macaron

Assalam semua...
Lamanya tak update blog..
Puasa kali ni langsung tak dapat nak share resipi lauk2 atau apa2 juadah ringkas berbuka..
Dapur kedua di Bazar ramadhan...hahhaaa
Namun utk sahur saya tetap masak seringkas dan yang terlarat dek badan...heee.. lagipun sahur taklah makan banyak mana..
Masak nasi satu pot pun kadang tak habis..huhuu
Ok..alhamdulillah..tempahan biskut dapat disiapkan lebih awal dari jangkaan.. kini seminggu akhir mengadap tempahan ķek buah kukus dan kek marble budget..
Memang saya tak war-warkan di sini sebagai sebahagian dari menu tempahan..
Sebab pelanggan2 tetap dah tahu mesti ada dan itu pun dah cukup buat saya..
Yang berdekatan dengan skudai boleh ke
Pasar Peladang Skudai.. kedai paling depan Nurr Barr ada saya letakkan sedikit biskut2 (kalau masih berbaki lah) dan bermula isnin ini saya letakkan kek marble budget dan kek buah kukus saiz kecik juga..
So boleh ke sana ya.. yang dah tempah saiz besar biasa boleh pick up di rumah seperti biasa..
Okay..tersasar jauh dari tajuk..hahaaa...

Bagi yang berminat utk mengikuti kelas Italian Macaron..kelas pertama rasanya selepas cuti raya ni..
Ini details iklan oleh Mad About Cake Jb ya

SALAM SEMUA. BERITA BAIK. 
Kami akan mengadakan kelas membuat MACARON pada July nanti. Ingin pelajari dan mengetahui teknik yang betul. Daftarkan nama anda dengan segera.

Date: 22 July 2016 Jumaat
Time: 10pagi-5ptg
Yuran: Rm 250 
Tenaga pengajar: Leen Dari "Loyang Kuih"

Program: Italian Method Macaron
-Group Pratical HANDS ON
-Ingredients provided
-Recipes 
-Teknik membuat Italian method macaron
-Refreshment makan tenghari 
-Bawak balek Hasil kerja tangan anda
-Limited seat 
No walk in. 
Dilarang membawa kanak2 kerana kelas akan berjalan dalam masa yang lama. 

please
Whatsapp

Register open now ☎0123845590

Venue: R&R Mad About Cake 
71 Jalan Nibong 10
Taman Daya Jb

Bole datang terus ke Studio Kami untuk pendaftaran Deposit Rm 100 atau tidak perlu susah2 ONLINE TRANSFER LEBIH DIGALAKKAN.
Ini link nya https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=941691099263404&id=616729965092854

So dah tertera details iklan oleh MAC Jb
Boleh hubungi no tersebut utk pendaftaran..
Tapi dengarnya hanya few seats left..
Jumpa kita di kelas ya..

Khamis, 16 Jun 2016

Birthday cakes..

Jom kita tengok lagi kek2 birthday yg ditempah sepanjang may sebelum puasa.

 Superwings

 Cars

 Spiderman

 Poney

 Superman

Barbie doll elsa

Terima kasih kepada semua yg menempah..
Moga semuanya berpuashati..

Untuk tempahan boleh terus whatsapp ya
0197793966
Atau follow instagram saya loyangkuihdotcom

Jazakallah..

Khamis, 9 Jun 2016

Tempahan ditutup..

**Sticky mode**

Assalam semua... saya mohon maaf terpaksa menutup tempahan jauh lebih awal.. 
Tempahan yg diterima melebihi kemampuan saya dan jangkaan saya...ya Allah... syukur alhamdulillah.. di atas sokongan yang tak henti2 bertambah lagi komitmen saya kepada rakan  perniagaan yg lain.. amanah utk sama2 berkongsi rezeki..  
Boleh whatsapp saya kalau2 ada stok lebih dan akan saya kongsikan di Ig saya.. 
Follow ig saya ya loyangkuihdotcom  
Terima kasih banyak2..


Rabu, 8 Jun 2016

All for girls...








Tempahan-tempahan di atas semuanya utk birthday girls yg istimewa sepanjang may ..
Terima kasih semua yg menempah...

Isnin, 6 Jun 2016

Warna warni macaron

 Jom tengok gambar2 tempahan macaron sepanjang may kot..hee... setengah bulan je rasanya ni.. lain tak sempat nak ber edit lagi ...
Huhuu...








Terima kasih kepada semua yg menempah dan memberikan feedback yg sangat baik.. alhamdulillah...

Tempahan utk rumah terbuka raya.. boleh terus whatsapp saya ya.. jazakallah..