Sabtu, 30 April 2016

Kelas Italian Macaron

Assalam...
Alhamdulillah pada  19hb April yang lepas
Telah berlangsung kelas Italian Macaron saya
Bertempat Di Mad About Cake Johor Bahru..






Syukur kelas berjalan dengan lancar ..
Gamat Kelas Dengan kehadiran 9 orang Pelajar Yang teruja nak belajar tentang italian macaron. .. ada seorang chef lagi... sungguh saya segan..
Maklumlah...iilmu saya tak setinggi mana...

 Yang dibawa balik masing -
masing sebaik habis kelas.



Alhamdulillah semua berpuashati .. 
Terima kasih Mad About Cake Jb memberi peluang untuk saya menyampaikan ilmu..

Khamis, 28 April 2016

SPaceship

Salam...
kali ni kek, cupcakes dan fancy cookies tema spaceship pula...
mudahan adik comel ni bakal bergelar angkasawan negara satu hari nanti... mana tahu kan...





Terima kasih ibunya Yati yang sudi menempah...

Rabu, 27 April 2016

Creme-white wedding cake

Salam...ok..bersawang lagi Blog kesayangan saya ni... sangatlah tak sempat nak update... saya tetap akan update..
Namun utk gambar2 kek-kek terkini atau aktiviti kelas dan sebagainya boleh.follow saya di Instagram loyangkuihdotcom  ya
Jom tengok kek Kahwin 3tiers tempahan adik siti baru-baru ni





Terima Kasih ya

Khamis, 21 April 2016

Cupcakes hantaran


Salam ...jom kita tengok antara tempahan Cupcakes 


Cupcakes hantaran Pink putih ini Tempahan Lily dari Bbu.. terima kasih ya lily...


Tema yang agak berbeza iaitu tema Anime ..
Terima Kasih Farah...


 Tema warna pink turquoise  ni Ditempah Ct Kharyati dari Maybank Kempas..



Satu lagi tema yg aagak.berbeza sebab bakal.suaminya bekerja di pest.control..
Terima kasih faezah

Dan terima kasih semua yg menempah ya.. 
Alhamdulillah. .

Simple Blossom

Assalam... lamanya tak update blog kan...
Agak sibuk lah konon... heheee...


A simple blossom  kek Hantaran tempahan ryn
Terima kasih ya...

Isnin, 11 April 2016

Kembara Ilmu lagi - Macaron Italian Method



Mesti ramai pelik... rasanya dah masuk 3x saya berguru berkenaan macaron kan...
Tulah..ilmu tu tak terhad... seluas lautan dan langit biru kan... 
Kali ini berguru dengan Kak Zaidah Ibrahim. . Baker yg sangat saya hormati. . Otai yg sangat otai berpuluh tahun dalam dunia bakeri.. 

Alhamdulillah pilihan saya tepat... Italian method Macaron ini benar2 buat saya puashati ...
Terima kasih banyak kak di atas ilmunya...
Terima kasih Nadia juga.. dan semua yg terlibat..
Alhamdulillah. ..syukur sangat... 

Ahad, 10 April 2016

Figurine Class at MAC


Alhamdulillah... berpeluang Menceduk ilmu dari calon Hero Oven Tv3.dan chef jemputan di Semanis Fondant iaitu chef Zam Akmal. .
Terima kasih ya zam atas segala ilmu dan tunjuk ajar.. semoga dilimpahkan lebih lagi rezeki ...

Dan saya juga buka kelas figurine ni buat masa ni secara personal group of 2 atau 1 ya..
Boleh whatsapp saya utk pertanyaan kelas atau nak menempah figurines ni ya.. 0197793966


Flower wedding cake

Assalamualaikum. ..
Amboi lamanya tak update ... bersawang spidey dah blog...
Ok jom ttengok yg sempat di edit ya..




Kek Korean flower 2tiers ini ditempah Puan Halimah dari Kl di mana majlis anak saudaranya di Jb baru-baru ni..
Terima kasih ya..

Ahad, 27 Mac 2016

Fairy tale ..katanya ...





Tempahan yg Dah agak lama terperap gambar ni di note5 saya...
Tempahan adik Rita yg juga seorang baker..hmm..dah sibuk jadi pengantin kenalah minta baker lain buat kan kek kahwin sendiri...
Nak tema fairy tale katanya...
Alhamdulillah... sayang nak potong katanya juga...
Selamat pengantin baru dik...
Jazakallah