Rabu, 29 Jun 2016

Kelas Macaron

Assalam semua...
Lamanya tak update blog..
Puasa kali ni langsung tak dapat nak share resipi lauk2 atau apa2 juadah ringkas berbuka..
Dapur kedua di Bazar ramadhan...hahhaaa
Namun utk sahur saya tetap masak seringkas dan yang terlarat dek badan...heee.. lagipun sahur taklah makan banyak mana..
Masak nasi satu pot pun kadang tak habis..huhuu
Ok..alhamdulillah..tempahan biskut dapat disiapkan lebih awal dari jangkaan.. kini seminggu akhir mengadap tempahan ķek buah kukus dan kek marble budget..
Memang saya tak war-warkan di sini sebagai sebahagian dari menu tempahan..
Sebab pelanggan2 tetap dah tahu mesti ada dan itu pun dah cukup buat saya..
Yang berdekatan dengan skudai boleh ke
Pasar Peladang Skudai.. kedai paling depan Nurr Barr ada saya letakkan sedikit biskut2 (kalau masih berbaki lah) dan bermula isnin ini saya letakkan kek marble budget dan kek buah kukus saiz kecik juga..
So boleh ke sana ya.. yang dah tempah saiz besar biasa boleh pick up di rumah seperti biasa..
Okay..tersasar jauh dari tajuk..hahaaa...

Bagi yang berminat utk mengikuti kelas Italian Macaron..kelas pertama rasanya selepas cuti raya ni..
Ini details iklan oleh Mad About Cake Jb ya

SALAM SEMUA. BERITA BAIK. 
Kami akan mengadakan kelas membuat MACARON pada July nanti. Ingin pelajari dan mengetahui teknik yang betul. Daftarkan nama anda dengan segera.

Date: 22 July 2016 Jumaat
Time: 10pagi-5ptg
Yuran: Rm 250 
Tenaga pengajar: Leen Dari "Loyang Kuih"

Program: Italian Method Macaron
-Group Pratical HANDS ON
-Ingredients provided
-Recipes 
-Teknik membuat Italian method macaron
-Refreshment makan tenghari 
-Bawak balek Hasil kerja tangan anda
-Limited seat 
No walk in. 
Dilarang membawa kanak2 kerana kelas akan berjalan dalam masa yang lama. 

please
Whatsapp

Register open now ☎0123845590

Venue: R&R Mad About Cake 
71 Jalan Nibong 10
Taman Daya Jb

Bole datang terus ke Studio Kami untuk pendaftaran Deposit Rm 100 atau tidak perlu susah2 ONLINE TRANSFER LEBIH DIGALAKKAN.
Ini link nya https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=941691099263404&id=616729965092854

So dah tertera details iklan oleh MAC Jb
Boleh hubungi no tersebut utk pendaftaran..
Tapi dengarnya hanya few seats left..
Jumpa kita di kelas ya..

Khamis, 16 Jun 2016

Birthday cakes..

Jom kita tengok lagi kek2 birthday yg ditempah sepanjang may sebelum puasa.

 Superwings

 Cars

 Spiderman

 Poney

 Superman

Barbie doll elsa

Terima kasih kepada semua yg menempah..
Moga semuanya berpuashati..

Untuk tempahan boleh terus whatsapp ya
0197793966
Atau follow instagram saya loyangkuihdotcom

Jazakallah..

Khamis, 9 Jun 2016

Tempahan ditutup..

**Sticky mode**

Assalam semua... saya mohon maaf terpaksa menutup tempahan jauh lebih awal.. 
Tempahan yg diterima melebihi kemampuan saya dan jangkaan saya...ya Allah... syukur alhamdulillah.. di atas sokongan yang tak henti2 bertambah lagi komitmen saya kepada rakan  perniagaan yg lain.. amanah utk sama2 berkongsi rezeki..  
Boleh whatsapp saya kalau2 ada stok lebih dan akan saya kongsikan di Ig saya.. 
Follow ig saya ya loyangkuihdotcom  
Terima kasih banyak2..


Rabu, 8 Jun 2016

All for girls...








Tempahan-tempahan di atas semuanya utk birthday girls yg istimewa sepanjang may ..
Terima kasih semua yg menempah...

Isnin, 6 Jun 2016

Warna warni macaron

 Jom tengok gambar2 tempahan macaron sepanjang may kot..hee... setengah bulan je rasanya ni.. lain tak sempat nak ber edit lagi ...
Huhuu...








Terima kasih kepada semua yg menempah dan memberikan feedback yg sangat baik.. alhamdulillah...

Tempahan utk rumah terbuka raya.. boleh terus whatsapp saya ya.. jazakallah..

Tempahan Biskut Raya 2016..

**Ini adalah sticky mode**


Assalam...agak lama x bersiaran...
Banyak sangat lagi gambar yang tak ber edit... huhuu...
Tak lama pun nak puasa kan..
Buat masa ni segala tempahan kek terpaksa dihentikan ..
Alhamdulillah..rezeki tak terduga Allah beri..maka saya perlu beri sedikit komitmen yg lebih utk pengeluaran biskut2 raya..

Berikut adalah biskut-biskut yang saya jual..
Hanya sedikit jumlahnya namun in shaa Allah semuanya adalah yang terbaik..tersedap .. dan crunchy...(perasan jap...hahaaa)... ada yg dah ada peminat2 tersendiri sejak 3-4tahun ni.. taknak buat  pun tetap ada yang cari...kihkihkih..
Hanya bahan2 premium kualiti digunakan ..
In shaa Allah..

Bismillahirrahmanirrahim...



Almond Crunchy 
Sebekas 200gms rm28



Tart Gulung Blueberry
Sebekas 45-50pcs rm28




Ombak Rindu
Sebekas 45-50pcs rm30



Choc Redvelvet cookies
Sebekas rm20 35-40



Frambozen Kenari
Sebekas rm28 32pcs


Red pearl cookies
Sebekas rm20 35-40pcs

Untuk tempahan boleh terus whatsapp saya
Nyatakan:
1-jenis biskut-nama biskut 
2-jumlah
3-Tarikh pick up (sebaiknya paling awal 6hari sebelum syawal)

Whatsapp ke 0197793966 sahaja
Tarikh tutup adalah Seminggu puasa.

Dengan ini sayaa  dahulukan dengan ucapan
Terima kasih dan selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak
Mohon maaf zahir dan batin... 



Sabtu, 4 Jun 2016

2tiers soft purple



Tempahan kek kahwin 2tiers soft purple n cream ni dari adik shikin kg.jaya sepakat senai ..
Thanks dear..  kerjasama yg sgt mudah kerana shikin sangat tak cerewet.. alhamdulillah..

Isnin, 16 Mei 2016

Cakes..






Di antara tempahan yg lepas2...huhuu...
Sebolehnya nak update cepat2 tapi biasanya susah ler kan...
Thanks to all my customers... 
Jazakallah ..


Ahad, 15 Mei 2016

Kelas macaron lagi di MAC






Kelas sekali lagi diadakan di Mad About Cake Jb...  Alhamdulillah.. sambutan tetap baik dengan barisan student yg sporting ..
Syukur..walau pada hari kelas tersebut hujan turun agak lebat... namun macaron tetap jadi seperti biasa...
Risau jugak dalam hati..namun alhamdulillah Allah memudahkan segala urusan dari awal hingga ke akhirnya...