Isnin, 7 Julai 2014

Daging blackpepper simple


Salam... kita tengok resipi simple, sangat ringkas.... tapi tulah saya ni tak pulak menyukat-nyukat setiap bahan...found this recipe from one magazine tapi tak ingat apa dan mana ntah peginya magazine tu..hahaa..
tapi korang semua kan pun terer kan... boleh agak lah ya...mana nak kurangkan mana nak lebihkan ikut citarasa masing2...

Bahan-bahan:
300gms Daging batang pinang-kurang lebih - goreng dulu sekejap dgn serbuk kunyit
Bawang Besar 1-2 biji dihiris
Bawang putih 4-5ulas - di ketuk
Cili Merah ke Hijau ke Benggala ke...mana-mana boleh
cili padi hiris kalau nak lebih pedas
2 sudu makan Sos Tiram
3-5 Sudu makan Sos Lada Hitam (Jenama Life)

Cara-cara:
-tumis bawang besar, bawang putih dan cili
-masuk semua sos
-boleh tambah sikit air utk ada sedikit kuah, kacau sebati
-masukkan daging, gaulkan
-siap!




resipi ringkas utk yang tak punya banyak masa macam saya ni......
kalau yang tak berapa nak ringkas , korang boleh tambah tomato hiris ke.... kentang yang telah digoreng terlebih dahulu yang dipotong panjang macam wedges tu ke..... boleh tambah batang sadri... black pepper biji yang ditumbuk ke... terpulang korang..
but since it's a simple recipe for me who doesn't have much time to cook (mcm bizi bebenor..:)))
this recipe comes handy and delicious..
selamat mencuba..:)

Tempahan Raya 2014 dibuka....

(Sticky Post)
Bismillahirrahmanirrahim... 
Dengan ini tempahan untuk biskut raya telah pun saya buka...
Masih menerima tempahan sehingga 2minggu puasa...

Red Pearl Cookies
Sebekas 45-50pcs RM25
Choc chip-badam-cornflakes-cherry
biskut favourite dan terlaris setiap tahun..:)

 Dahlia Classic
Sebalang 40-45pcs RM20 


 Dahlia Chocolate
Sebalang 40-45pcs Rm23
sedikit penambahan yang kanak-kanak suka..:)

 Crunchy Choc Chip cookies
Sebalang 45-50pcs RM23
original vantage choc chip cookies

 Tart Nenas Gulung
Sebekas 45-50pcs RM25


Rainbow cookies
small 30-35pcs RM15
lemak dan rangup


Almond Crunchy
Sebekas 200gms - RM22
Hanya BADAM digunakan - tiada campuran kacang tanah!

Semua produk menggunakan pure butter...
Sila buat tempahan sebelum tarikh tutup...

boleh whatsapp / sms saya ya - leen 0137356996

Kalau ada yang mengumpul tempahan dari kawan2 lain
sepejabat, 5 balang/bekas bagi SATU jenis biskut akan dapat diskaun lagi... tapi kenalah submit cepat..ya..

Salam Ramadhan buat semua pelanggan tersayang...
semoga ramadhan kali ini lebih diberkati dan dirahmati Allah swt

Ahad, 6 Julai 2014

Tutup Tempahan...


Salam semua.... harap maaf tempahan saya terpaksa tutup lebih awal dari jangkaan...
8hb Julai tarikh akhir menempah ya... biar tak banyak asal sempurna setiap hasil... kalau ada lebih, akan saya war-warkan di FB saya ya...
Terima kasih atas semua sokongan ... semoga kita akan terus menyokong produk2 muslim dan moga saya akan tetap dengan niat asal saya memenuhi tuntutan fardu kifayah menyediakan yang bersih dan halal untuk semua...
salam sayang... jazakallah..


Rabu, 2 Julai 2014

Tempahan Kek-kek hari raya pula...


Budget Choc Moist
RM10 !!!
harga yang tak berubah sejak 5thn lalu...:)


Marble Choc 
RM35 8x8inch
paling laris dan favourite sepanjang masa bukan raya je
sejak 5tahun lalu...


Marble Cheese Brownies
seloyang 10x10inch RM50
masih harga sama...:)


Budget Choc marble cheese
RM15
juga antara favourite sepanjang masa...


Tempahan kek-kek ni biasanya untuk dicollect 2-3 hari atau sehingga malam raya sebab ketahanan kek tak sama macam biskut kan...
sila whatsapp/sms utk tempahan beserta tarikh pengambilan
kerana kek akan saya sediakan paling akhir masa sebelum di ambil untuk mengekalkan kesegarannya...

0137356996
jazakallah

Jumaat, 27 Jun 2014

Fishing Theme





Kek ditempah Erin dari Bt.Kempas utk ..alamak..boyfriend ke tunang..gitu ler,...hee...sorry lupa erin...
kek tema fishing kerana beliau sangat gemarkan aktiviti tersebut...
thanks dear

Ana Muslim



Tempahan bertemakan Ana Muslim oleh Nurul Akhmar dr UTM utk anaknya Fathiah...
whatsapp yang cukup buat saya juga happy... jazakallah ..:)