Selasa, 15 November 2016

Kek untuk KPJ Hospital


Assalam semua... 
Lamanya tak update lah blog cinta hati saya ni...
Lagi lah masuk musim cuti sekolah ni...
Jadual sangat2 padat...
Kadang rasa nak lari pun ada..heheee...

Alhamdulillah baru-baru ini pada 3hb Nov pihak kami menerima tempahan antara terbesar dan mencabar buat saya yang bukanlah pandai mana ni...

Tempahan untuk menyiapkan kek sempena Anniversary KPJ Hospital yang ke 35thn dan majlis di adakan di Persada Johor Bahru

Tempahan diterima dalam masa yg sangat singkat... hanya seminggu lebih sebelum majlis..
Kelakarnya ketika.itu saya ke.KL menghadiri kelas dan menerima mesej buat saya tak senang duduk... 
Kebetulan berhenti di R&R  Serdang .. terus.membalas mesej dan buat  draft yg sangat2 ringkas gambaran kek... hahaaa

Hah..

Hah..yang ni adalah draft yang lebih elok selepas dah berbincang tentang semua.details yg dikehendaki pihak kpj... 

Hanya ini yang dapat saya ambil di Persada kerana kek ini kena disorokkan terlebih dahulu di tepi pentas..
Selepas banyak acara berlangsung... barulah kek akan dibawa naik ke pentas untuk acara memotong kek.. reda ajelah...dapat ni pun dah syukur alhamdulillah... hehee...
 Gambar ni di rumah buruk saya... sebelum diangkat encik suami dan jiran sebelah sebab kek ni tentunya sangat2 berat...
Sepanjang proses menyiapkan.. menguli keseluruhan nya hampir 8kg Fondant pun sudah tentunya sangat memenatkan dah...

Dah siap semua barulah tangan-tangan ni serta merta terasa sakit dan sengalnya menusuk-nusuk rasanya...huhuuu....
Itulah pengorbanannya menyiapkan sebuah kek demi memastikan semuanya adalah yg terbaik..



Gambar sebahagian pentas majlis...

 Figura Doktor dan pesakit...heeee
Dan figura 2 nurse kpj..
Namun feedback dari committe kak Yus sangat buat saya happy..walaupun pihak committee sendiri tak dapat makan... alahai.
Syukur alhamdulillah... terasa hilang sakit2 badan..heheee..

Jumaat, 4 November 2016

All white

Assalam.... sangat lamaaaa tak berupdate blog kesayangan hamba ni..huhuuu...
Kita tengok dulu kek.tempahan pelanggan vip saya yang masih setia sejak 5-6tahun lalu tanpa jemu dan cerewet...


Kek kali ni untuk hari lahir kak Ziela Isteri tercinta Dr.Adnan of Penawar Group ..
Kali ini kak ziela nak tema putih... itu saja cluenyg diberi.. maka saya buatlah yang terbaik untuk majlisnya..

Terima kasih kak ziela.. doc dan keluarga yang sentiasa menyokong...

Ahad, 16 Oktober 2016

Kek-kek hantaran





Assalam semua...
Agak lama diam buat-buat.sibuk.. hiii...

Yang sudah mendaftar untuk kelas Basic Fondant pada 22hb Oktober nanti di Mad About Cake Jb.. saya dah update tools yang perlu.di bawa ke kelas nanti.. biasalah peralatan asas untuk mendeco .. turn table, rolling pin yang besar atau sederhana dan yg kecil kalau boleh, Smoother, fondant tools dan fondant mat.
Kita berjumpa pada hujung minggu nanti ya..

Berbalik kepada gambar-gambar di atas kebanyakannya adalah dari tempahan yang kebanyakkannya pada musim cuti sekolah yang lepas iaitu September ..rasanya semua utk majlis 16-17 September...huhuu... maaflah kalau lambat update di sini..

Di Fb dan Ig.dah lama saya upload... hee.. jemput follow ig saya loyangkuihdotcom  ya
Dan jemput juga Like Fb Page yang sangat-sangat baru saya wujudkan... loyangkuih.com juga nama page... orang lain dah berada di awan.. saya masih merangkak di dataran... takpelah..lambat sikit kan..
Terima kasih semua yang selama ini menyokong tanpa cerewet dan keraguan ...

Sabtu, 15 Oktober 2016

Basic Fondant Class kembali lagi..

Ini adalah sticky mode hingga satu masa yg sesuai..

 Assalam semua...
Sekali lagi kita akan bertemu untuk. Basic Fondant class pada
22hb Oktober 2016 - Sabtu..
Jom sertai saya belajar bersama.. istimewa lebih lagi dah tak macam basic jugaklah..hahaaa..
Berikut di bawah iklan dari Page Mad about Cake  Jb ..

SALAM SEMUA. BERITA BAIK!!!
Pada yang ketinggalan kelas Basic Fondant  jangan bersedih. Chef kembali lagiπŸ˜€
Sempena Deepavali ini Jom Belajar !!!
Kami akan mengadakan kelas membuat Basic fondant dan Lace pada October ini.... Ingin pelajari dan mengetahui teknik yang betul?Daftarkan nama anda dengan segera.
Tempat adalah terhad. Untuk pendaftaran bermula pd harini sehingga Ahad yuran promosi adalah RM 280 sahaja. Isnin akan kembali Ke Harga asal iaitu Rm300.

Date: 22 October 2016 Sabtu
Time: 11pagi-6ptg
Yuran: Rm 300
Early bird : Rm 280 hingga Ahad

Program:
Basic fondant cake hantaran &
Homemade Lace

Program: Basic Fondant Cake (Hantaran)
-BELAJAR membuat Homemade FONDANT yg sedap dan stabil
-Belajar membuat Royal Icing..
-TAMBAHAN ISTIMEWA...Belajar membuat HOMEMADE LACE
-Drapes or swag effect
-Pelbagai tips dan teknik dekorasi fondant..
-Deco straightly on dummy
-HANDS ON

Whatsapp

Register open now ☎0123845590

Alatan untuk di bawa:
Basic Fondant Cake (Hantaran)
Turntable
Fondant Tools set
Fondant Mat
Smoother
Rolling Pin saiz sederhana atau besar

-Group Pratical HANDS ON
-Ingredients provided
-Recipes
-Refreshment makan tenghari
-Bawak balik Hasil kerja tangan anda
-Limited seat

No walk in.
Dilarang membawa kanak2 kerana kelas akan berjalan dalam masa yang lama.

please
Whatsapp

Register open now ☎0123845590

Studio : R&R Mad About Cake
71 Jalan Nibong 10
Taman Daya Jb

 So.nak dapatkan less sikit yuran daftar dan bayar deposit sebelum ahad ni ya..
Boleh juga whatsapp saya.. saya akan berikan no akaun.
Nantikan free gift juga dari saya...
Jumpa nanti ya..


Rabu, 12 Oktober 2016

Kek-kek Harilahir



Tema Didi n Frens yang semakin mendapat tempat...
Buttercream frosting with fondant deco and figurines


Tempahan Fie tema Batman
Fully fondant

Dan tempahan Adda ..
Terima kasih Adda


Isnin, 10 Oktober 2016

Macaron




Assalam semua... agak lama menyepi dari gambar2 macaron.. bukan tak buat tapi selalunya lupa nak ambik gambar..
Siap letak filling..packing..terus simpan.
Bila dah diambil pelanggan baru ingat alaa... gambar tak ambik...heheee...
Takpe lah..takut lama2 pun jemu kan..

Untuk hantaran terbaru leen pack dalam kotal 25pcs namun pilihan warna kotal agak terbatas mengikut stok yg ada.. ada silver , gold dan chocolate .
Harga sekotak 25pcs tersebut RM75
Dan hanya utk 2 warna ..
Boleh whatsapp saya 0197793966
Tapi kotak tengoklah apa yg available..ok..

Untuk next Macaron Class will be on 10th November.. so save ur date ..maybe ni kelas terakhir untuk tahun 2016..sebab.kita pun dah masuk ke penghujung tahun yang dah mula pun musim hujan.. next kena tunggu tahun 2017 in shaa Allah...


Selasa, 4 Oktober 2016

Kek-kek harilahir ..






Assalam semua...
Yg di atas semuanya hanya sebahagian yg sempat digodek-godek dari hp dan edit..
Yg lain nanti ya..hee...
Terima kasih.adik-adik yang menempah..waahhh macam dah tua bebenor..hahaaa...
Antaranya Eyra , peguam kita Raziyan , Ida Skudai , Eka dan Intan ..
Terima kasih banyak ...semoga semuanya berpuashati..alhamdulillah ada yg dah whatsapp happy dan good respond ..
Jangan serik... jgn tak order lagi ya..heheee...
Jazakallah..

Ahad, 2 Oktober 2016

Skyline and Drone





Nissan Skyline Biru ni ditempah Umie dari Bdr Dato Onn..
Terima kasih ya.. semoga berpuashati..



Dan Drone ni ditempah Dato Farid dan Ninie untuk si abang Emir .. terima kasih masih mempercayai loyangkuih.com

Jazakallah..

Selasa, 27 September 2016

Sekitar Kelas Macaron yg lepas...


 Assalam semua...
jom kita tengok gambar-gambar sekitar kelas macaron yg telah lepas..





Biarlah gambar berbicara ya... sebab saya dah tak larat nak berbicara...hahahaa.





NEXT Class on 22hb Oktober will be Basic Fondant Class ya.. Sabtu 22hb Okt 2016..
boleh whatsapp saya utk mendaftar ..
kelas di Mad about Cake Jb

Andai ada cadangan untuk kelas2 yg lain atau ada modul yang nak belajar saya alu2 kan untuk whatsapp saya cadangan tersebut dan akan dibawa ke perbincangan meja bulat samada sesuai atau tidak.
hahaaa...
0197793966  Leenn

Jazakallah...